Včeraj v Novem mestu dve prometni nesreči na prehodih za pešce

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Novomeški policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, pri čemer sta bili ranjeni dve peški, ki sta pravilno prečkali cesto.

Nekaj pred 10. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo peške na Kandijski cesti. Ugotovili so, da je 72-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 51-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Reševalci so poškodovano peško oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 15. ure so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo 46-letno žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Novomeški prometniki so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Šmarješki cesti in na prehodu za pešce trčil v 46-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Peška se je v nesreči lažje poškodovala. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

nazaj na vrh