V prometni nesreči poškodovan kolesar

Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 128 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar, in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nesreče pri delu.

 

Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Kostanjevico na Krki in kraju Dobe. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 55-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v priklopnik, pripet na osebnem avtomobilu, ki ga je vozil 40-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,13 miligramov alkohola (2,35 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Novomeški policisti so bili včeraj tudi obveščeni, da je med 18. 2. in 20. 2. s parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo odtujil osebni avtomobil Renault scenic 1,5 DCI, letnik 2014, bele barve, z registrsko številko NM DA-806.

Aktivni so bili tudi policisti na območju Kopra. Na cesti Prade - Sv. Anton so dopoldan policisti ustavili voznika osebnega avtomobila iz Pirana. Ker nima vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli,

sledi mu obdolžilni predlog. Na Bivju je nekdo ponoči iz tovornega vozila iztočil 100 litrov nafe. Škode je za 120 evrov. Ponoči je nekdo vlomil v stojnico na Zelenjavnem trgu v Piranu. Ukradli so različne prehrambene artikle in dokumente.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.