V dravograjski cerkvici na ogled skoraj 1400 različnih pirhov

  • Napisal  STA, B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Dravograjčanka Lotka Nenadić drevi v cerkvici sv. Vida v Dravogradu odpira svojo največjo razstavo pirhov doslej. Z dveh dreves, ki so ju postavili v središču cerkve, visi skoraj 1400 različno obdelanih pirhov. Pirhi so rezultat rokodelkinega večletnega dela, del njene zbirke je hkrati na ogled tudi v prostorih bližnje info pisarne.

Vsi pirhi so njeno delo in so iz različnih materialov ter pripravljeni z različnimi tehnikami, je za STA povedala Katja Čevnik iz dravograjske info pisarne. Za del svojih izdelkov ima upokojena Lotka Nenadić pridobljen tudi certifikat "art and craft".

"To je njena 40. razstava, saj letno pripravi dve razstavi, eno v času božičnih praznikov, drugo ob veliki noči," je še povedala Čevnikova in dodala, da v času božičnih praznikov razstavlja adventne venčke in druga ročna dela.

Razstava pirhov bo v cerkvi sv. Vida v Dravogradu na ogled najmanj teden dni.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.