Sum spletne goljufije

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v minulem tednu pri rednem delu zaznali pojav poskusa spletne prevare na škodo gospodarske družbe; maja 2018 so prejeli pisno obvestilo o storjenem prometnem prekršku z vozilom v Italiji. Na pisnem obvestilu so bili poleg registrske tablice vozila navedeni tudi podatki o lastništvu vozila, vendar pa so logotip policije in preostali podatki o naslovu neresnični. 

 

Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun.

V lažnem obvestilu se kot kontaktni elektronski naslov pojavljata Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in naslov policijske postaje, kjer se po preverjanju na spletu nahaja trgovina.

Občane opozarjajo na previdnost; preverijo naj dokumente, ki jih prejmejo. Poleg tega naj ne komunicirajo s storilci oziroma pošiljatelji tovrstnih obvestil. V primeru sumljivih okoliščin in/ali v primerih finančne škode pa naj zadevo prijavijo najbližji policijski postaji.

Omenjen poskus prevare je identičen, kot je opisano v novici: https://siol.net/novice/slovenija/vozniki-pozor-na-vas-prezi-nova-prevara-iz-tujine-463178

 

 

nazaj na vrh