PU Ljubljana sporoča: današnji večerni kolesarski shod je neprijavljen; napovedujejo, da bo protestnike zgolj spremljali

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Policijska uprava Ljubljana bo skupaj z zdravstvenim inšpektoratom ob današnjem neprijavljenem shodu nadzirala spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, zaradi preprečitve izjemnega povečevanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, so sporočili iz PU Ljubljana."Javnost seznanjamo, da bo območje shoda videonadzorovano, hkrati pa vse pozivamo da upoštevajo opozorila in navodila policije. Policisti Policijske uprave Ljubljana zato pozivamo: Ravnajte odgovorno in spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih."

Povedano drugače: nelegalen shod, ki je poleg tega sklican v epidemološko ekstremnih posledicah, bo policija zgolj spremljala. Kje so časi, ko so delali načrte za preprečitev srbskega mitinga resnice?

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.