Poziv očividcem nepravilnega prehitevanja na Tolminskem

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Tolminski policisti preiskujejo okoliščine nedavnega dogodka, ki se je zgodil 1. marca okoli 21.28 na glavni cesti med Tolminom in Novo Gorico. Policijska postaja Tolmin prosi očividce in voznico manjšega osebnega vozila, da se jim oglasijo zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov, nepravilnega prehitevanja na Tolminskem.

 

Po doslej zbranih podatkih policije je voznik belega osebnega avtomobila Renault clio med vožnjo iz vasi Volče proti Novi Gorici pred Čiginjem vklopil podolgovato utripajočo svetilko, kot jo uporabljajo vozila s prednostjo oz. interventna vozila na strehi vozila in začel prehitevati kolono drugih vozil pred seboj, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Takrat mu je v nasprotni smeri pripeljala zaenkrat še neznana voznica manjšega vozila temnejše barve, ki je morala zaradi prehitevanja nasproti vozečega avtomobila zapeljati z vozišča na travo, kmalu zatem pa je ponovno zapeljala na vozišče. Zaradi nepravilnega prehitevanja je bila voznica neposredno ogrožena.

Kršitelj cestnoprometnih predpisov je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Novi Gorici. Policisti so ga kasneje izsledili, zaradi kršitve prometne zakonodaje mu bodo v prekrškovnem postopku izdali odločbo ter o zadevi obvestili tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin dogodka na Tolminskem policija prosi vse morebitne očividce in voznico manjšega vozila, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji Tolmin oz. najbližji policijski postaji ali pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

nazaj na vrh