Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Povzročitelj, ki se je v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka  0,65  miligramov alkohola. (foto: Pixabay) Povzročitelj, ki se je v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. (foto: Pixabay)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave. 

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 15.30 so bili policisti PP Metlika obveščeni o prometni nesreči v bližini naselja Bočka. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljno vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

Med 17.30 in 22. uro je v kraju Mirna nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 2000 evrov.

nazaj na vrh