Policijsko upravo Koper po novem vodil Igor Ciperle; čaka ga veliko dela, v prvi vrsti nezakonite migracije

Policijsko upravo Koper po novem vodil  Igor Ciperle, ki je prevzel posle od Tomaža Čehovina. Foto: PU Koper Policijsko upravo Koper po novem vodil Igor Ciperle, ki je prevzel posle od Tomaža Čehovina. Foto: PU Koper

Danes, 8. novembra 2019, je nastopil z delom kot direktor na Policijski upravi Koper Igor Ciperle. Na mestu direktorja je nadomestil Tomaža Čehovina, ki je policijsko upravo po pooblastilu generalne direktorice policije vodil od 13. junija letos.

Igor Ciperle se je rodil leta 1967 v Ljubljani. Leta 1986 je končal kadetsko šolo za miličnike in kasneje šolanje nadaljeval ob delu, vse do specializacije, ki jo je zaključil leta 2008 na Fakulteti za varnostne vede.

Po srednji šoli se je zaposlil na Policijski postaji Ljubljana-Center, kjer je najprej delal kot miličnik, nato kot vodja varnostnega okoliša in kot kriminalist. Leta 2000 je prevzel mesto komandirja na PP Ljubljana-Polje.

Zatem je bil komandir še na PP Ljubljana-Vič in PP Ljubljana-Center, vse do leta 2013, ko je začel opravljati naloge vodje Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana.

Bil je večkrat odlikovan, nazadnje leta 2013, ko je prejel zlati ščit policije.

Vir: Policijska uprava Koper

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.