Policija odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve; gre za zadevo "Šiškotovi partizani"

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: Twitter) (Slika: Twitter)

Policija je sporočila, da je odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. V izjavi za javnost so zapisali: "Slovenska policija je v preteklih dneh z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil obravnavala primer, o katerem so bile objavljene fotografije na družbenih omrežjih. Intenziven predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Danes zjutraj so kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave začeli z izvajanjem 5 hišnih preiskav stanovanjskih objektov in vozil. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in odredili pridržanje dvema osumljenima osebama.

Operativne aktivnosti izvaja 40 kriminalistov.

Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1.

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septem2bra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden, zato pozivamo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

 Ob tem se nam zastavlja resno vprašanje, kaj je delala Sova? 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.