Osumljenca poskusa ropa v Škofji Loki v priporu

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Gorenjski kriminalisti so v sredo s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli dva osumljenca poskusa ropa, ki se je v Škofji Loki zgodil v torek ponoči. Za državljana Romunije in Moldavije je sodišče odredilo pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev v torek ponoči pristopila do stanovanjskega objekta, kjer sta občana prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je moški odprl vrata, so storilci na silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali ter onesposobili. Pri tem so ga poškodovali.

Po dejanju so začeli pregledovati prostore, a so v določenem trenutku iz zaenkrat neugotovljenega razloga prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.

Dva osumljenca so po prijavi oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili kranjski policisti, kriminalisti pa so izvedli preiskovalne aktivnosti in oba s kazensko ovadbo v sredo privedli na pristojno sodišče, ki je za oba odredilo pripor.

Kriminalistično preiskavo nadaljujejo za izsleditve še drugih dveh osumljencev.

Tovrstno kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.