Opozorili na pse, zaklenjene v avtomobilu

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Včeraj ob 14. uri je PU Koper poklicala zaposlena iz lokala v Luciji, ki so jo mimoidoči in gostje opozorili na pse, zaklenjene v avtomobilu Peugeot. Policisti so nemudoma odšli na kraj in mimoidočim pomagali rešiti pse iz razgretega vozila.

46-letna državljanka Švice je enega psa vzela s sabo v lokal, dva pa pustila v vozilu. Ko so jo gostje začeli opozarjati na preveliko vročino za pse v vozilu, jih je začela zmerjati in jim groiziti. Na kraju je žalila tudi policiste in ni upoštevala ukazov policistov, zato so bila zanjo uporabljana prisilna sredstva. V postopku je bilo ugotovljeno, da so bili psi v vozilu približno 30 minut. Na vozilu so bile delno spuščene šipe, psi pa niso bili poškodovani.

Policisti so državljanki Švice izdali plačilni nalog zradi kršitev zakona o javnem redu in miru (po 6/1, 7/1, 7/2 in 22/1), izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali (45/3 zveza 15/1) ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so jo policisti oglobili za 1905 evrov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.