Od marca zaprti policijski pisarni Sveti Jurij ob Ščavnici in Domanjševci

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Matic Štojs Lomovšek foto: Matic Štojs Lomovšek

Na območju Policijske uprave Murska Sobota bosta s 1. marcem prenehali delovati policijski pisarni Sveti Jurij ob Ščavnici in Domanjševci v občini Šalovci. Odločitev o ukinitvi obeh pisarn je bila sprejeta skupaj z lokalno skupnostjo, pojasnjujejo na soboški policijski upravi.

 

Župan občine Šalovci Iztok Fartek je za STA pojasnil, da so imeli pisarno v Domanjševcih štiri leta in da so njeno odprtje razumeli kot dobro gesto policije. Pričakovali so namreč, da bodo pisarno, ki je bila odprta po dve uri mesečno, občani obiskovali zaradi informiranja, vendar pa ni bilo nobenega, zato so se na občini strinjali, da jo zaprejo.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota oziroma v Pomurju so policijske postaje v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru, Gornji Radgoni in Gornjih Petrovcih, postaja mejne policije v Petišovcih, postaja prometne policije v Murski Soboti ter policijska postaja za izravnalne ukrepe v Dolgi vasi. Policijske pisarne pa ostajajo na Razkrižju, Hodošu, v Dobrovniku in Rogašovcih.

nazaj na vrh