Nesreča pri podiranju drevja in pri vožnji s traktorjem, k sreči brez hujših posledic

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V preteklih dneh je 62-letni moški v Žerovincih podrl nekaj dreves v gozdu. Včeraj  popoldan  se  je  z  vnukom  odpravil pogledat, kako bi les spravil domov.  V  gozdu  je  bilo  tudi drevo, ki je bilo izruto zaradi vremenskih razmer  in je ležalo preko jarka, kot mostiček.

 

Med hojo po njem je moškemu spodrsnilo  in  je  padel  v  jarek, približno 2,5-3m globoko. Ob tem se je posebno  hudo  telesno  poškodoval  in obležal. Vnuk je stekel k sosedom po pomoč.  Skupaj so s kmetijskim traktorjem poškodovanega prepeljali do hiše, od  tam pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Poškodovani, po mnenju zdravnikov, ni v smrtni nevarnosti.
Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Včeraj  popoldan  sta  71-letni  moški  in  njegov  60-letni zet, v okolici Slovenske  Bistrice,  s kmetijskim traktorjem znamke Tomo Vinkovič škropila vinograd. Uporabljala sta sistem vlačenja cevi. Škropil je mlajši, starejši pa  mu  je  pomagal  z  vleko cevi. V nekem trenutku se jima je cev na vrhu hriba, pri traktorju zataknila, zato jo je starejši želel sprostiti, ob tem pa  je  z roko nehote premaknil prestavno ročico in s tem spravil traktor v gibanje.  Ob tem je, ob levi strani traktorja, še tako nerodno padel, da ga je  traktor  z  zadnjimi  kolesi  prevozil.  Po  nekaj metrih se je traktor ustavil sam, ko je trčil v leseni kozolec.
Poškodovanega  so  z  reševalnim  vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje telesno poškodovan.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.