Nasilneža pridržali

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

V dopoldanskih urah so bili policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, da je 55 letni moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Nasilja je izvajal na način, da je ženo pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem. Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. Nasilje je stopnjeval do te mere, da je v noči na 24. 4. 2018 za izvajanje fizičnega nasilja uporabil električni pralizator in žrtev poškodoval, tako, da ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Policisti so 55-letnemu nasilnežu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi nasilja bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Nasilje v družini (nasilje nad žensko) praviloma ne preneha samo od sebe temveč se stopnjuje. Pomembno je, da žrtve ali kdo drug nasilje v družini prijavi takoj ( na policiji, tožiltstvu, centrih za socilano delo, pri nevladnih organizacijah) in tako naredimo vse za razumevanje in izvajanje ničelne tolerance do nasilja .

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.