Narasla bo tudi Ljubljanica

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Narasla bo tudi Ljubljanica, ki bo danes in v nedeljo poplavljala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. (foto: IJS) Narasla bo tudi Ljubljanica, ki bo danes in v nedeljo poplavljala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. (foto: IJS)

Po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi Agencije RS za okolje se Krka in Ljubljanica s pritoki ter Vipava v zgornjem toku razlivajo na območjih vsakoletnih poplav. Pretoki teh rek so ustaljeni. Krka s pritoki je danes začela močneje naraščati, v nedeljo lahko poplavi tudi na širšem območju.

 

Narasla bo tudi Ljubljanica, ki bo danes in v nedeljo poplavljala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav.

V noči na nedeljo se lahko razlijejo tudi manjše reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.

Gasilci so po državi danes imeli nekaj dela s črpanjem meteorne vode. Opoldne so v občini Dobrova-Polhov Gradec iz garaže stanovanjske hiše izčrpali štiri do pet kubičnih metrov meteorne vode. V naselju Bratonci so popoldne s folijo prekrili okoli 30 kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši in izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov.

V Križah v občini Tržič pa so gasilci iz vodnjaka izčrpali tri kubične metre meteorne vode. Tudi v Brežicah so gasilci iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta prečrpali okoli osem kubičnih metrov vode, ki se je natekla zaradi počene vodovodne cevi.

nazaj na vrh