Na Štajerskem pustošila vlomilca

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Včeraj je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v okolici Kamnice. Neznani storilec je odtujil zlatnino in denar. V Lenartu pa je bilo vlomljeno v prodajalno. Tudi tam je bilo z odtujitvijo različnih artiklov povzročene za več tisoč evrov škode.

 

Mariborski policisti so na območju Maribora od začetka januarja 2018 obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, in sicer več primerov vlomnih tatvin v gostinske lokale na območju mestnega jedra in okolice mesta.

Po zbranih obvestilih in dokazih so 22. marca prijeli 34-letnega Mariborčana, sicer povratnika tovrstnih kaznivih dejanj, mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. Sledila je hišna preiskava, v kateri so mu bili zaseženi predmeti, ki so izvirali iz teh kaznivih dejanj in bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Po zaključenem policijskem pridržanju je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor I so tako za zdaj uspešno raziskali najmanj šest kaznivih dejanj vlomnih tatvin na območju mesta Maribor, nadaljujejo pa s preiskavo v primerih drugih tovrstnih kaznivih dejanj.

Za kaznivo dejanje vlomne tatvine je predpisana kazen zapora do petih let.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.