Na slovenski kulturni praznik pijani za volan

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so na slovenski kulturni praznik na širšem območju Trebnjega preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil.

V Trebnjem so ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, pri čemer je prvi napihal 0,50 in drugi 0,36 miligramov alkohola. Na Mirni so dalje ustavili kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola, medtem ko so v Mokronogu v postopku odkrili dva druga voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Eden je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, drugi pa 0,39 miligramov.

Vsem voznikom, ki so nekulturno preživeli praznik, so policisti odvzeli vozniška dovoljenja, jim prepovedali nadaljnjo vožnjo ter o njihovih kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili pristojno sodišče.

Prav tako so v naselju Šranga zasegli avtomobil kršitelju, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, ampak je tudi vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

nazaj na vrh