Mladoletniku zasegli plastično pištolo

Ni bila prava, a vendarle... (foto: Wikipedia) Ni bila prava, a vendarle... (foto: Wikipedia)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvine.

 

Škofjeloški policisti so na podlagi prijave zaradi razkazovanja orožja obravnavali mladoletnega Škofjeločana. V postopku so ugotovili, da je občan posedoval imitacijo orožja, ki so ga policisti zasegli. Orožje ni bilo uporabljeno, se pa proti osebi zaradi razkazovanja vodi prekrškovni postopek.

Kdor na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobni orožju, pa se v skladu z zakonom, ki ureja razvrstitev in kategorizacijo orožja ne štejejo za orožje, in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo 208 eurov.

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan iz prometa zaradi občutne prekoračitve osne obremenitve izločili voznika tovornega vozila s priklopnikom. Pri tehtanju so policisti ugotovili, da je na  priklopnem   vozilu za 34 odstotkov prekoračena največja dovoljena osna obremenitev. Za zadnji dve osi je dovoljena teža 18 ton, prekoračena pa je bila za več kot 6 ton. Voznik je prevažal material iz izkopa. Vozilo je bilo zaradi prekrška izločeno iz prometa, registrske tablice pa so bile do odprave nepravilnosti odvzete. Za prekršek se voznik kaznuje z globo 900 evrov, podjetje pa z globo tri tisoč evrov. O dejanju poteka prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so danes zgodaj zjutraj obravnavali domačina, ki je pod vplivom alkohola na javnem kraju kršil javni red in mir, z dejanji pa v intervenciji policistov ni prenehal. Policisti so proti kršitelju uporabili prisilna sredstva in ga pridržali do streznitve. Zaradi prekrškov proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

nazaj na vrh