Med smučanjem zaradi izgube kontrole trčil v drevo

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Od začetka šolskih počitnic so gorenjski policisti obravnavali tri nesreče na smučiščih. Eno v torek in dve včeraj. V dveh nesrečah je šlo za samoudeležbo smučarjev. Eden je padel na mehkem snegu in si poškodoval nogo, drugi pa je med smučanjem zaradi izgube kontrole trčil v drevo ter utrpel udarec v glavo in hrbet. Smučar je uporabljal smučarsko čelado, kar je omililo težo poškodbe. V še enem primeru sta se smučarja zapletla pri sestopu s sedežnice.

V dveh primerih nesreč je podan sum na hujše poškodbe, število težje poškodovanih pa se že približuje seštevku s konca lanske smučarske sezone.
Lani se je na gorenjskih smučiščih v celotni sezoni huje poškodovalo 24 oseb, letos že preko 20, se je pa letošnja sezona začela zelo zgodaj, saj so bile obsežnejše količine snežnih padavin že ob koncu novembra.

V izogib nesrečam zato predvsem prilagodite hitrost in način smučanja svojim izkušnjam, pripravljenosti, snežni podlagi, opremi, vremenskih razmeram in zasedenosti smučišč. Smučajte samo na označenih smučarskih progah in ne pretiravajte v snežnih parkih. Na smučišču tudi niste sami, zato pazite še na ostale in poskrbite na smučarko opremo ter ostale predmete, ki jim imate s sabo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.