Krka in Ljubljanica s pritoki se razlivata

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Opozorila (foto: Arso) Opozorila (foto: Arso)

Krka in Ljubljanica s pritoki se razlivata na območjih vsakoletnih poplav. Krka v zgornjem in srednjem toku poplavlja na nekoliko širšem poplavnem območju, opozarja oddelek za hidrološke napovedi Agencije RS za okolje (Arso).

Krka bo danes čez dan v spodnjem toku še nekoliko narasla in v Podbočju dosegla pretok okoli 300 kubičnih metrov na sekundo ter nato postopno upadala. Zmanjševala se bodo tudi poplavna območja na Ljubljanskem barju, kaže hidrološka napoved.

Sicer pa bo po napovedih meteorologov danes oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije lahko občasno naletava sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Zvečer in ponoči se bodo padavine od juga spet nekoliko okrepile. V ponedeljek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo.

Zaradi zimskih razmer velja na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike, navaja prometno-informacijski center za državne ceste.

Ob tem voznike opozarja, da naj danes in v ponedeljek zaradi možnih snežnih padavin vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in naj se na pot ne odpravljajo brez potrebne zimske opreme.

nazaj na vrh