Kriminalistična preiskava: stroški operacije naj bi bili nižji od zneska, ki ga je sporočala Galova mama

Gal iz Zgornjega Dupleka ima diagnozo synostosis radioulnaris, ki pomeni deformacije kosti rok. (foto: facebook) Gal iz Zgornjega Dupleka ima diagnozo synostosis radioulnaris, ki pomeni deformacije kosti rok. (foto: facebook)

Kriminalisti preiskujejo mamo dečka Gala, saj naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala- namesto predvidenih 150.000 evrov, okrog 68.900 evrov.

Prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi naj bi stala 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra je tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60.000 evrov. Galova mama je ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu celo opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Delovanje Galove mame po informacijah televizije zdaj preiskujejo tudi kriminalisti. Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov še ni mogoče posredovati.

Kljub temu, da je znesek, ki naj bi bil potreben za Galovo operacijo, že zbran, akcije še nihče ni ustavil. Denar za Gala bodo na mariborskem Karitasu zbirali do oktobra letos.

Karitas, ki je po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočila, da bo denar za operacijo nakazala direktno bolnišnici, kjer bo potekala operacija.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.