Grozljivo pijan za volanom

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

Sinoči, okoli 22.25 je 39-letni voznik osebnega avtomobila, v križišču Šarhove ulice in Dravograjske ceste v Mariboru, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil enako starega voznika osebnega avtomobila.

 

Slednji se je nesreči lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu 0,96 mg/l alkohola, zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Ugotovili so tudi, da je vozil v času, ko mu je bila izrečena prepoved vožnje motornih vozil. Ta je veljavna še do sredine naslednjega leta. Da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, so mu zasegli njegovo vozilo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Pod vplivom alkohola je bil tudi ponesrečeni voznik, vendar v mejah dovoljenega, saj je imel v organizmu 0,15 mg/l alkohola.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.