Gorenjske ceste so spolzke, opozarjajo policisti

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Antti Leppänen/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Gorenjski policisti opozarjajo na današnje razmere v prometu, še posebej zaradi novozapadlega snega.

V primerjavi z včerajšnjim dnem so razmere na gorenjskih cestah bolj zahtevne, sneg se povsod oprijema vozišča, ceste so spolzke, taka udeležba v prometu pa zahteva zimsko opremo in več znanja o vožnji. Ves čas je treba voziti s prilagojeno hitrostjo, na večji varnostni razdalji, na zadostni oddaljenosti od roba vozišča in po svoji strani. Vozila naj bodo očiščena, med vožnjo pa naj bo zagotovljena ustrezna preglednost iz vozil. Vozniki naj se tudi izogibajo prehitevanju drugih vozil in slalomu med posipnimi oziroma plužnimi službami na avtocestah.

Včeraj so neučakani udeleženci po prehitevalnem pasu serijsko naprej prehitevali eno tako vozilo, potem pa na nedovoljen način po desnem prometnem pasu še drugo posipno vozilo. Tak slalom med vozili ni dovoljen, ker vozil po desni strani ni dovoljeno prehitevati! Obe posipni vozili sta bili v prometu zaradi zagotavljanja ustreznega stanja cest, gre za vozila širših dimenzij, ki se med vožnjo tudi prilagajajo razmeram na vozišču in zato taka prehitevanja na kateri koli cesti tudi zaradi varnosti odsvetujemo. S takimi manevri lahko več izgubite kot pridobite!

Zaradi aktualnih razmer so bile danes na gorenjsko interventno številko 113 prijavljene tri prometne nesreče. V eni je voznik zapeljal na neplužen del vozišča in zaradi izgube nadzora vozilom trčil v drugo vozilo; ena voznica je zaradi snega zdrsnila z vozišča; še ena voznica pa je nesrečo povzročila s trčenjem v odbojno ograjo na priključku gorenjske avtoceste.

Do nesreč prihaja, razmere so zahtevne in zato previdno!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.