Drzna tatvina na območju Novih Fužin

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Matic Štojs Lomovšek) Simbolična fotografija (foto: Matic Štojs Lomovšek)

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 137 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 8 tatvin, 2 vloma in 3 poškodovanja tuje stvari.

 

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Policisti so večkratnima kršiteljema zasegli vozili.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.


Vlomi v objekte
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 2 vloma. In sicer na Zadobravški cesti so neznanci vlomili v prodajalno in odtujili nekaj prodajnih artiklov, povzročil pa za okoli 100 evrov škode ter na Železni cesti, kjer so neznani storilci vlomili v poslovne prostore, odtujili pa kolo. Lasnika so oškodovali za nekaj sto evrov.


Rop
28. 2. 2018 okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o ropu poštne poslovalnice v okolici Grosupljega.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je do sedaj ugotovljeno, je zamaskiran moški vstopil v prostore in od zaposlene z grožnjami zahteval gotovino. Grožnje je podkrepil s pištolo. Odtujil je za več sto evrov gotovine, nato pa iz prostora pobegnil peš neznano kam. V dogodku ni bil nihče poškodovan.
Glede kaznivega dejanja ropa policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.


Drzna tatvina
28. 2. 2018 okoli 8.30 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o drzni tatvini v poslovnem prostoru na območju Novih Fužin.
Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je so sedaj ugotovljeno, da sta dva osumljenca pristopila do 64-letne oškodovanke. Med tem, ko jo je prvi zamotil s pogovorom, je drugim storilec iz torbice, katera je bila odložena na mizi, odtujil gotovino. Po dejanju sta storilca pobegnila neznano kam. Lastnico pa sta z dejanjem oškodovala za več deset evrov.Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.


Vinjen udeleženec prometne nesreče
28. 2. 2018 ob 20.25 uri so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami pri kraju Dolsko.
Ugotovljeno je bilo, da je 63-letna voznica z osebnim vozilom znamke Nissan vozila po Zasavski cesti iz smeri Senožet proti Dolu ter v križišču zavijala levo. Takrat je nasproti pripeljal 53-letni voznik osebnega vozila znamke Volvo, s katerim sta trčila. Po trčenju je vozilo 63-letnice odbilo še v parkirano vozilo znamke Citroen. V nesreči pa je bil lažje poškodovan potnik v vozilu 63-letnice.
V postopku je bilo nadalje ugotovljeno, da je udeleženec nesreče, 53-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal 0,73 mg/l.
Voznici je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog, udeležencu pa je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

nazaj na vrh