Državljana Madžarske in Romunije hodila od hiše do hiše in prodajala posodo

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbločina fotografija (foto: Pixabay) Simbločina fotografija (foto: Pixabay)

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali dve prijavi, ko so tujci občanom v Podlubniku poskušali prodati posode. Državljana Madžarske in Romunije sta v dejanju hodila od hiše do hiše in stanovalcem poskušala prodati posodo. S prodajo nista uspela prepričati nikogar. Zaradi hitrih informacij so policisti oba izsledili. V postopku niso ugotovili sumljivih okoliščin ali oškodovanja in so ga po ugotovljeni identiteti obeh tujcev zaključili.

 

Pri tovrstnih prodajah od vrat do vrat, ki se jih običajno poslužujejo tujci, je treba biti previden, ker izdelki morda niso to, kar bi morali biti. Prav tako lahko gre za okoliščine, ki pomenijo pripravo na kaznivo dejanje in je »postopek« ponujanja stvari v prodajo samo del odvračanja pozornosti lastnikov stran od njihovega premoženja. To se lahko zgodi tudi na javnem kraju, na parkirišču, avtocestnem počivališču itd. Tako ponudbo lahko brez pomislekov zavrnete, ves čas pa bodite pozorni na ljudi, ki so takrat zraven, in na okolico.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.