Neverjetno! V Nemčiji žensko po 27 letih zbudili iz kome

Fotografija je simbolična. (foto: iStock) Fotografija je simbolična. (foto: iStock)

V eni od bolnišnic v nemški zvezni deželi Bavarska so po 27 letih iz kome zbudili žensko iz Združenih arabskih emiratov, ki je leta 1991 doživela prometno nesrečo, so navedli v bolnišnici.

 

Bolnico so skušali obuditi v več bolnišnicah po Nemčiji, nakar so jo premestili v bolnišnico v mestu Bad Aibling na Bavarskem. Junija lani se je prvič odzvala na pogovor. Nato so ji dajali še zdravila, opravili več operativnih posegov, nudili pa so ji tudi fizioterapijo. Zdaj se je ženska, ki je bila v času nesreče stara 32 let, po 27 letih zbudila iz kome.

"Dolga leta sem sanjal o tem trenutku in moje ime je bila prva beseda, ki jo je rekla," je za časnik The National povedal njen sin, ki je bil v času nesreče star štiri leta in je bil v nesreči lažje poškodovan. Dejal je, da ni nikoli obupal, saj je vedno čutil, da se bo mati zbudila, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.