Mastnak se je ustrašil za službo in spet posegal v zasebnost Norme Korošec: po zvezah pridobil  telefonsko številko žrtve svojih bolnih spolnih fantazij! Izpostavljeno

  • Napisal  Franci Donko
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: Nova24TV) (Slika: Nova24TV)

Zgodba z naslovom: »Jst bi njo. V enmu filmu. Brutalno. Ohne vazelinë«,  dobiva nove razsežnosti.

Jure Mastnak je stopil korak nazaj in spolno ponižujoč tvit o Normi Korošec, članici ožjega vodstva stranke Glas za družino in otroke, na twitterju medtem zbrisal. A dejstvo, da je to storil šele po tem, ko smo zgodbo o ponižujočem tvitu objavili na Novi 24TV, z obsodbo pa so se oglasili tudi njegovi delodajalci na RTV SLO, ostaja.  Zgodba pa je na dan naplavila kvazi filozofe vseh barv, ki zadnje dni vsevprek modrujejo, kako s takšnim govorjenjem ni nič narobe, vsaka kritika pa je že kar napad na svobodo govora.

Ustrašil se je za službo, po vezah izbrskal Normino številko, odgovornosti za svojo brutalnost pa ne bi prevzel? V zapisu »Poglejte, kako svoje namigovanje na brutalno posilstvo opravičuje Jure Mastnak iz Radia Ga Ga in kaj o tem pravi Norma Korošec« smo razkrili, da se je pred dobrima dvema letoma Norma že znašla v  središču pozornosti nekega psihopatskega zalezovalca, ki jo je opazil na soočenju o noveli ZZZDR na RTV Slovenija. 

Tokrat se je Norma ponovno znašla v pozornosti, ko je nek tviteraš z imenom Oli-Vitamin C na  twitterju objavil filmček s tiskovne konference Združene desnice, ki sta jo predstavili stranki Glas za družino in otroke ter Nova ljudska stranka nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Na tiskovni konferenci je Aleš Primc Normo povabil k izjavi. Iz posnetka je nastal filmček, objavljen na Twitterju. Nato je sledil  tvit imitatorja in radijskega novinarja Jureta Mastnaka iz Radia Ga - Ga.

Na ponižujoč tvit sem se z zapisom Poglejte grožnjo Jureta Mastnaka iz RTV Slovenija Normi Korošec na Twitterju: »Jst bi njo. V enmu filmu. Brutalno. Ohne vazelinë«v Demokraciji odzval avtor članka, odzval pa se je tudi Aleš Primc in ostro obračunal z Mastnakovim namigovanjem na brutalno posilstvo ter mu povedal, kako se lahko za svoj brutalni izpad opraviči.

Ko se je zgodba pojavila tudi v drugih medijih in se je na tvit odzvala tudi javna RTV, Norma pa je v izjavi zahtevala ukrepanje televizije, kjer je Jure Mastnak zaposlen, so začela na moj telefon prihajati čudna sporočila in klici. Mastnak je preko vez najprej skušal preprečiti objavo mojega pisanja, nato pa mu je uspelo preko prijateljev izbrskati  tudi Normino številko. Ko sem Jureta Mastnaka v osebni korespodenci seznanil, da je ponovno prestopil mejo, se je opravičil in obljubil, da bo Normino številko izbrisal in nehal s pošiljanjm sporočil. Iz sporočil, ki so mi jih pošiljali njegovi prijatelji pa je videti, da odgovornosti za svoje pisanje vseeno ni pripravljen prevzeti.  So ga k temu podžgala »filozofska« razmišljanja znanih skrajnežev?

Zagovornika skrajnosti: Pribac in Erlah

Svoj lonček zagovarjanja svobode spolno-predatorskega govora sta kmalu pristavila še kontroverzni Sebastjan Erlah in levičarski filozof Igor Pribac. Erlah zaradi osebn(ost)ih težav, v katere se je zaradi spornih izjav v preteklosti spravil, krčevito brani neomejeno svobodo govora, v kateri lahko po njegovo po mili volji žališ, groziš in se vsestransko izživljaš nad osebo nasprotnika, če se ti pač tako zljubi. Vse v imenu »svobode govora«. Ko mu je v najini debati na Twitterju zmanjkalo argumentov, me je proglasil za osla, ki zaradi preganja v zadevi koroških dečkov pljuva v lastno skledo. Toliko o njegovi »globini« razmišljanja, ki ji očitno ni pomoči.

Pribac, ki je v odgovoru na Primčev tvit zapisal, da: »Vsaka sla, tudi žaljivo izražena, je hkrati poklon predmetu sle«, pa s tem stopnjuje stigmatiziranje kölnskih žrtev spolnih predatorjev: grožnja s posilstvom je poklon za žrtev.

Če njegovo trditev povemo v razumljivem jeziku to pomeni, da je grožnja s posilstvom v resnici za žrtev poklon. S tem nadgradi svojo tezo, da so žrtve podivjanih migrantov iz v Kölna sokrive za množična posilstva, ropanje in novoletno maltretiranje, zato ker “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Erlah in Pribac, ki se imata za pomembna mnenjska voditelja očitno ne poznata osnovne zapovedi svobode govora, ki strogo ločuje napade na človekovo osebo od (ne)upravičene kritike njenih izjav in ravnanj. Po mili volji je torej dovoljeno (argumentirano) kritizirati izjave, mnenja, ravnanje nekega človeka, nikakor pa pod svobodo govora ne smemo strpati poniževanja človekove osebe, še najmanj pa spolnega poniževanja žensk, kar bi morala vedeti tudi »filozofa« Erlah in Pribac, prav tako pa tudi in medijska oseba, kot je Jure Mastnak. Nezadostno vsem trem.

nazaj na vrh