Aktivisti LGBT v resnici želijo spremeniti moralni nauk Cerkve Izpostavljeno

  • Napisal  Bogdan Vidmar
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Ludovic Bertron / Wikipedia foto: Ludovic Bertron / Wikipedia

V Katoliški cerkvi je nedavno zelo odmevala razprava o dopisovanju med nekdanjim nuncijem v ZDA, nadškofom Carlom M. Viganňjem, in prefektom Kongregacije za škofe, kardinalom Marcom Ouelletom, glede nekdanjega kardinala Theodora McCarricka in papeža Frančiška. Zaradi prikrivanja več kot tisoč spolnih zlorab otrok, ki jih je zagrešilo več kot 300 duhovnikov, je pred kratkim odstopil ameriški kardinal Donald Wuerl …

 

Vprašanje o krivdi zaradi nedejavnosti vrhov Katoliške cerkve v zvezi s pedofilijo je resno, a v tej zadevi ni edino in najpomembnejše vprašanje, četudi so te afere dobile velike razsežnosti. Potrebno se je vprašati tudi o koreninah škandalov.

Sočasno ob spoznavanju te bridke resničnosti, postaja jasno tudi to, da v Katoliški cerkvi obstajajo gejevska združenja (klubi, forumi, lobiji …). Spodbujajo in financirajo jih tudi nekateri kardinali in škofje (npr. ameriški kardinal Blase Cupich?). Znano je, da so nekateri duhovniki istospolno usmerjeni in v Cerkvi opravljajo pomembne funkcije. Sociološke raziskave so že pred več desetletji ugotavljale, da je v ZDA homoseksualno usmerjenih okoli 50 % klerikov in kandidatov za duhovništvo. Danes jih je verjetno še več.

Komentar si lahko v celoti preberete TUKAJ (vir: Časnik.si).

nazaj na vrh