20.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Neuradno: Ministrica Stojmenova Duh pod drobnogledom zaradi suma odtekanja evropskega denarja

Piše: C. R.

Zavod Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS), ki ga je v letih 2018 in 2019 vodila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, je novinarjem spletnega portala Siol.net potrdil, da preiskuje nepravilnosti v času njenega vodenja. Po naših informacijah Emilijo Stojmenovo Duh med drugim sumijo, da naj bi projekte in evropski denar, ki so na razpisih pripadli DIHS, prenesla na projekt 4P DIH, ki je potekal v okviru ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, na kateri je predavala in tudi vodila omenjeni projekt.

Ministrica, ki naj bi bila zaradi domnevnih nepravilnosti s položaja direktorice zavoda tudi razrešena, vse očitke zanika.

“V zvezi z vašimi vprašanji pojasnjujemo, da je ugotavljanje morebitnih nepravilnosti v teku in jih do zaključka zaradi interesov revizije poslovanja zavoda ne moremo razkriti in/ali komentirati. O rezultatih in morebitnih odgovornostih ter sproženih nadaljnjih postopkih bomo obveščali javnost po zaključku preiskave,” so omenjenemu spletnemu portalu sporočili iz DIHS, ki ga je leta 2018 ustanovila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine