Zbirateljstvo postane obligacija, ki te nikoli več ne izpusti

Beno Mandl (foto: e-koroška) Beno Mandl (foto: e-koroška)

O dogodkih in življenju iz preteklosti ne pričajo samo učbeniki in knjige. Spomine na naše prednike iz prejšnjih stoletij ohranjajo tudi predmeti, ki so jih muzeji ali posamezniki ohranili vse do danes.

Zbirateljstvo starin oziroma starinarstvo je konjiček nemalo ljudi, a le malo je zbirateljev, ki so za starine pravi eksperti. Eden takšnih je Beno Mandl z Leš nad Prevaljami. Popelje nas skozi svojo bogato zbirko predmetov iz različnih obdobij koroške, slovenske in svetovne zgodovine.

Že od malih nog je zbiratelj, njegovo zbirko krasijo številni predmeti koroške, slovenske in svetovne zgodovine. »Že pri štirih letih sem začel zbirati predmete in to tegobo prenašam s sabo celo življenje,« v šali z negativno prispodobo oriše dolga desetletja zbiranja starin, čeprav je zbirateljstvo njegova velika ljubezen, način življenja. »To skozi čas postane obligacija, ki te nikoli več ne izpusti,« pravi Beno Mandl.

Več  http://e-koroska.si/zbirateljstvo-postane-obligacija-ki-te-nikoli-vec-ne-izpusti/

C. R.

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.