(VIDEO) Porić v intervjuju za televizijo Hayat napadel slovensko desnico in za džamijo napovedal nov denar iz Katarja, države, ki podpira terorizem

Nevzet Porić. (Slika: PrintScreen/YouTube) Nevzet Porić. (Slika: PrintScreen/YouTube)

Nevzet Porić, generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji in svetnik Liste Zorana Jankovića, je v pogovoru z bošnjaško televizijsko hišo Hayat najprej napadel politične stranke slovenske desnice, češ da so skušale ovirati gradnjo džamije in nasprotovale, da se ulica za Bežigradom v Ljubljani poimenuje z Džamijska ulica.

Na vprašanje o nadaljnjem financiranju džamije pa je odgovoril dejal, da je Katar do zdaj prispeval 15 milijonov evrov, da pa je mufti Nedžad Grabus v stalnih stikih s Katarjem, ki naj bi prispeval tudi denar za dokončanje džamije. Ni treba posebej poudarjati, da je Katar država, ki dokazano podpira terorizem, zato se postavlja vprašanje, ali slovenske varnostno-obveščevalne službe spremljajo dejavnost slovenske islamske skupnosti.

Spomnimo. Tajnik islamske skupnosti Porić je že grozil v mestnem svetu: »Zapomnili si bomo vse, ki so proti izgradnji džamije!« (TUKAJ

Grabus pa je pred tremi leti izjavil, da bodo čez 20 let v Sloveniji tako ali tako vsi muslimani. (TUKAJ

To se nekako sklada s sklepno mislijo novinarja televizije Hayat, ki je dejal, da muslimani v Sloveniji džamije ne gradijo samo za sebe.

Video si lahko ogledate TUKAJ (12:34 – 21:09)

nazaj na vrh