Večina strank enotnih, tudi v stranki NSi izrazili zaskrbljenost! Pričakujejo, da se takoj raziščejo sumi nezakonitih prisluškovanj in zasledovanj

  • Napisal  Lana Božič / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: STA foto: STA

Po tem, ko je Knovs opravila nenapovedan nadzor na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU), pri katerem je preverjala informacije o vohunjenju kriminalistov za člani nekaterih strank, za katerim naj bi stal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, Damir Črnčec, so stranke z razlogom razburjeni. Po tem ko so zaskrbljenost izrazili že v SAB, v DeSUS-u, SMC-ju, so se oglasili še iz stranke NSi.

 

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je namreč v izjavi v DZ poudaril, da v stranki zavračajo kakršno koli zlorabo položaja. Če obstaja najmanjši sum, da je kdo zlorabil položaj, zasledoval ali prisluškoval komur koli, Horvat kot državljan in poslanec zahteva, da pristojni organi to čim prej razčistijo in sankcionirajo odgovorne, poroča STA.

Horvat je v izjavi v DZ pojasnil, da dogodke glede morebitnega prisluškovanja strankarskim predstavnikom in njihovim družinskim članom spremlja iz medijev. Najpomembnejše odgovore bi po njegovem mnenju lahko dal pristojni minister. V NSi sicer, tako poudarja vodja poslanske skupine, zavračajo kakršno koli zlorabo položaja; da se zasleduje kogar koli, državljana, poslanca ali drugega funkcionarja. Ko izveš, da se je nekaj takega lahko dogajalo – zadeve za zdaj niso dokazane -, pa je po Horvatovih besedah normalno, “da te je strah in sumiš, da se to dogaja tudi nam”.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.