V novi Demokraciji: RTVS - požiralnica davkoplačevalskega denarja; Nova Erjavčeva prevara? SD tajkunizira gozdove; 16 strani več za isto ceno!

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
V novi Demokraciji: RTVS - požiralnica davkoplačevalskega denarja; Nova Erjavčeva prevara? SD tajkunizira gozdove; 16 strani več za isto ceno!

V novi Demokracíji razkrivamo RTV Slovenija kot požiralca davkoplačevalskega denarja in kako Židanova SD tajkunizira slovenske državne gozdove. Sprašujemo se, ali bo Karlu Erjavcu spet uspelo prevarati slovenske upokojence. Pišemo o razkopani Ljubljani po Jankovićevo. Objavljamo intervjuja z Alojzom Kovšco in Dejanom Kalohom.

 

Da se stanje na RTV Slovenija, našem osrednjem elektronskem mediju, ki ga zaradi posebnega statusa financiramo davkoplačevalci, slabša, ni nobenega dvoma več. Predvsem informativni program tako na radiu kot televiziji postaja bojno polje ideološkega džihada.

Seveda se ob tem postavlja vprašanje, s kakšno pravico medij, ki ne izpolnjuje deklarativnega poslanstva, od državljank in državljanov terja, da jo financirajo. Pa ne samo prek proračunskih izdatkov, ampak tudi z RTV-naročnino, ki jo javni zavod RTV Slovenija zaračunava posebej.

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

 

Bo Erjavec spet prevaral slovenske upokojence?

O »uspešnem boju« predsednika DeSUS Karla Erjavca za slovenske upokojence vse pove podatek, da je razmerje med povprečno starostno pokojnino in povprečno plačo še leta 2008 znašalo 67,1 odstotka, letos pa samo še 56,9 odstotka, pravi ekonomist Bernard Brščič.

Omrežje SD tajkunizira tudi državne gozdove

Podjetje Slovenski državni gozdovi je eden od bankomatov stricev iz ozadja. Nad njim bedi resorni minister in predsednik SD Dejan Židan. Vodilni v podjetju so preverjeni kadri, tudi iz DeSUS, z visokimi plačami in s številnimi ugodnostmi.

Do kdaj bodo še razkopane ljubljanske ceste?

Že zdaj je ob prometnih konicah v središču Ljubljane gneča, po velikonočnih praznikih pa se zaradi popolne zapore Gosposvetske ceste in večjega dela Dalmatinove ulice obeta kaos. Kako se bodo zaradi zapore znašli mestni avtobusi, bo znano ob samem dogodku.

Veliki intervju s predsednikom DS Alojzom Kovšco

»Nekateri poslanci žal ne razumejo, kaj lahko dajo v obdelavo državnem svetu in kakšne rezultate lahko od nas dobijo. Marsikatero vprašanje se ne bi izpostavilo kot ideološko vprašanje, če bi bilo strokovno razrešeno že v DS,« meni Alojz Kovšca, obramboslovec, urar in zlatar-filigranist, danes pa predsednik državnega sveta. In dodaja: »Država se obnaša kot razvajena ljubica, ki ultimativno določi svoje potrebe, gospodarstvo pa jih mora obvezno zadovoljiti!«

Vabljeni k branju analitičnih komentarjev

V novi številki revije Demokracija njen urednik Jože Biščak piše o Evangeliju po Marxu, novinarska legenda Vinko Vasle o Koaliciji mačjih konzerv v sedmih slikah, publicist Andrej Aplenc: Psi lajajo, karavana gre naprej, Marko Kos : Iskanje krivcev za očiščenje narodove krivde in politično nekorektno publicist Bernard Brščič o Makroekonomski sliki Doriana Graya.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

nazaj na vrh