4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Svetlana Slapšak bi zdaj s šesterico sopodpisnikov »brezpogojno« in »nemudoma« kaznovala Janševo vlado, ki sprejema ukrepe za pomoč prizadetim

“…da morajo ustrezni državni organi poskrbeti za dostojno življenje umetnic in umetnikov, znanstvenic in znanstvenikov, intelektualk in intelektualcev, saj je od njih v kar največji meri odvisna prihodnost naše družbe.” To so besede, pod katere se je dan pred sprejemom prvega paketa vladnih protikoronskih ukrepov, ki skušajo reševati stisko, v katero lahko karantena zaradi epidemije pripelje najbolj produktivni del slovenske družbe, gospodarstvo, tudi male podjetnike in s.p.-je, podpisalo sedem mož in žena v naslednjem vrstnem redu: Boris A. NovakBrane Mozetič, Draga PotočnjakVinko MöderndorferSvetlana Slapšak, Tanja Tuma in Matej Krajnc.

Sedmerica ne zahteva zgolj reševanja skupine, v katero se sami prištevajo, ampak si želijo tudi represivne moči, da bi kaznovali vlado, ki sprejema ukrepe za pomoč ranjenemu gospodarstvu. In to brezpogojno, citiramo iz njihovega dopisa: “Zavedajoč se nujnosti omejitev na individualni in kolektivni ravni, ki so namenjene zajezitvi epidemije koronavirusa, podpisane članice in člani Slovenskega in Mednarodnega PEN-a brezpogojno pričakujemo (…) da bo sodni sistem na čelu z Ustavnim sodiščem nemudoma in kar najostreje sankcioniral vse zlorabe državnih in represivnih organov ter v času epidemije še posebej nevaren sovražni govor, da morajo biti dosedanje kršitve, tudi tiste, ki jih je zagrešila sama vlada RS, nemudoma kaznovane.”

Če v gromovniškem zapisu pogrešate Svetlano Makarovič, ste najbrž pozabili, da se s podpisnico Slapšakovo, ki naj bi si od Makarovičeve izposojala denar (ne pa tudi vračala), vlačita po medijih, gre pa za tako izjemni (izjemno dobri ali povprečni, če sploh) “intelektualki,” da sta se verbalno spopadli celo na nivoju, katera ima lepše mačke in živali katere so v bolj bednem stanju, o čemer je Slapšakova govorila za Delo: “Osebno mi je mučno, ne samo ko velika pesnica bruha laži in prostaštvo, ampak tudi ko prepove ‘pridnemu’ Mateju Šurcu razpolaganje s svojim honorarjem… Zato nima smisla demantirati laži o posojilih, o mojih obvezah, o mojem zabušavanju, licentia poetica, pač! Naj piše in bolj neguje svoje mačke, ki so bile, ko sem jih imela priložnost opazovati, v precej bednem stanju, ena je v tem obdobju tudi umrla.”

A je Svetlana Slapšak že vrnila denar Svetlani Makarovič?! To iz njenih kolumen @vecer namreč ni mogoče razbrati.?#samovprašam pic.twitter.com/X1Jc0hMxUA

— BojanPožar (@BojanPozar) November 23, 2019

Svetlana Makarovič je pred dnevi izjavila, da je Slapšakovi dajala/posojala denar. Ko je Slapšakova imela krizo in ga je potrebovala …

— BojanPožar (@BojanPozar) November 23, 2019

Kako srbske rabote Slapšakove, plačujemo slovenski davkoplačevalci, smo podrobneje razkrili že leta 2018.

Srbski posli plačani iz žepa slovenskih davkoplačevalcev❗ https://t.co/THKCjTVEyb

— Škandal24 (@Skandal_24) March 28, 2018

Kdo so ostali podpisniki?

Boris A. Novak se je v zadnjih tednih aktiviral zlasti v sodelovanju z razvpitim Darkom Štrajnom, proračunksim mogulom, ki davkoplačevalski denar v levjem deležu srka na zasebni zavod Mirovni inštitut, katerega soustanovitelj je.

Ustanovitelj zasebnega zavoda, ki je iz proračuna v svojo mrežo pospravil že 10 milijonov (!) davkoplačevalskih evrov, živi v elitni Rožni dolini. Na politično oportunost opozarja podmazan z več kot 200 tisoč evri nakazil iz parlamenta. https://t.co/0ETs0G2Mav

— Škandal24 (@Skandal_24) February 28, 2020

Za Braneta Mozetiča v Wikipediji preberemo: “slovenski pesnik, pisatelj in urednik, * 14. oktober 1958, Ljubljana. Brane Mozetič je leta 1983 diplomiral iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med letoma 1984 in 1985 se je študijsko izpopolnjeval na Sorboni v Parizu. Od leta 1986 je samostojni kulturni delavec. Ureja zbirko Aleph pri Centru za slovensko književnost in je tudi aktiven predstavljalec slovenske književnosti v tujini. Pri društvu Škuc ureja zbirko Lambda. Dolga leta je bil vodilni aktivist gejevskega gibanja, še danes pa je selektor najstarejšega evropskega festivala gejevskega in lezbičnega filma.”

Draga Potočnjak: Wikipedija navaja “tudi Dragica Potočnjak, slovenska gledališka in filmska igralka, pisateljica in mentorica, * 29. maj 1958, Prelog (Hrvaška).

Vinko Möderndorfer je po Wikipediji: “slovenski pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser, * 22. september 1958, Celje, Slovenija.”

O Tanji Tuma v Wikipediji preberemo: “slovenska pisateljica, založnica, urednica in publicistka * 9. junij 1964, Ljubljana.”

Matej Krajnc pa je po Wikipediji “slovenski pesnik, pisatelj, prevajalec, glasbenik in publicist, * 14. november 1975, Maribor.”

Vir: skandal24.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine