Ste slišali, kakšen orkan se približuje Evropi? Vplival bo tudi na Slovenijo!

foto: NASA / Wikipedia foto: NASA / Wikipedia

Komaj se je poleglo vetrovno vreme, ki je v tem tednu povzročilo obilo težav in povzročilo precej škode, že se pripravlja nova ujma. V Nemčiji trepetajo pred orkanom Sabine, ki naj bi prišel z Atlantika, vplival pa bo tudi na vreme v Sloveniji.

 

Kot opozarjajo v Nemčiji, bo vremensko dogajanje zelo nevarno, v višjih legah bodo sunki vetra lahko dosegli tudi do 170 kilometrov na uro. Severno Nemčijo naj bi orkan dosegel v nedeljo zvečer in se nato pomikal proti jugu. Poleg močnega vetra bo zelo verjetno močno deževje in nevihte. Vreme naj bi se umirilo v noči na torek.

Zaradi nevarnosti vetra bo moten predvsem železniški promet. Pričakovati je mogoče zamude in odpovedi vlakov, nemške oblasti odsvetujejo potovanje med nedeljo in torkom.

Tudi v Sloveniji pričakujejo posledice orkana, zato je razglašen oranžni alarm zlasti za Štajersko od jutri popoldne naprej.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.