Slovenski premier Janez Janša v ameriški predsedniški tekmi podprl Donalda Trumpa

Donald in Melania Trump Donald in Melania Trump

Slovenski premier Janez Janša je danes na Twitterju ameriškega predsednika Donalda Trumpa podprl v boju za nov predsedniški mandat.

"Spoštujemo težko, tragično zasebno življenje Josepha Bidna in nekatere njegove politične dosežke pred leti. Vendar če bi bil danes izvoljen, bi bil eden najšibkejših predsednikov v zgodovini. Svobodni svet pa obupno potrebuje močne ZDA, kot še nikoli doslej. Dajmo, zmagaj, Donald Trump," je zapisal Janša v tvitu v angleščini.

Republikanski predsednik ZDA Trump se bo 3. novembra na predsedniških volitvah za nov mandat pomeril z demokratom Josephom Bidnom. V četrtek sta se pomerila še na zadnjem soočenju pred volitvami, na katerem je 77-letni Biden kritiziral 74-letnega Trumpa zaradi slabega odgovora na covid-19, Trump pa je tekmeca obtoževal korupcije.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.