Škandalozno! Tako podjetnike maltretirajo in ropajo Miro Cerar, Dejan Židan in Karl Erjavec: 4.200 evrov kazni, ker podjetnica ni izdala računa za vrečke v vrednosti 7,30 evra

(Slika: Nova24TV) (Slika: Nova24TV)

Samostojna podjetnica, ki trem potrošnikom ni izdala računa za vrečke v vrednosti 7,30 evra, bo morala plačati 4.200 evrov kazni. Če plača takoj, globa znaša »le« 2.100 evrov.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil faksimile kazni samostojni podjetnici, ki je storila nezaslišan in hud zločin – trem potrošnikom ni izdala računa za nosilne vrečke. Svojo zločinsko naravo pa je pokazala tudi s tem, da ni imela na vidnem mestu označene cene za vrečke.

Takole je v obrazložitvi kazni zapisal (očitno) inšpektor:

»V postopku je bilo nesporno in nedvoumno ugotovljeno, da je samostojna podjetnica (…) na lokaciji (…) trem različnim potrošnikom pri prodaji nosilnih vrečk v vrednosti 3,80 EUR, 0,70 EUR in 2,80 EUR ni izdala računa. Nadalje je bilo pri nadzoru tudi ugotovljeno, da samostojna podjetnica prodajnih cen različnih vrst nosilnih vrečk ni označila v nobeni obliki oziroma na noben način.«

Nekaj komentarjev uporabnikov na Twitterju.

»Koliko je že dobil bivši direktor UKC LJ za nepravilno izpeljane javne razpise za nekaj 10mio €? In pol se čudite, da so podjetniki jezni na javni sektor kamor spadata tako bivši direktor kot inšpektor.« (Jaka Šoba)

»Prosim za ispisek glasovanja poslancev o tem zakonu...hvala« (Vika Pika)

»Mrhovinarske podgane.« (Sabina Strniša)

»Post ZZB mafija, pač ne.« (Marlah)

»V našem pravnem redu je dejansko nastal problem nesorazmernosti kazni s prekrškom. Tudi inšpektorji se spravljajo na majhne ribice, medtem ko kiti veselo plavajo v kalnem naprej. Vsak mišji K je potrebno regulirat.« (PackoMacko)

»Za neizdajo računov za nosilne vrečke v skupni vrednosti nekaj več ko 7 € 4.200 € kazni. Mafija je bolj usmiljena.« (Marko Krajnc)

nazaj na vrh