Sedmerica ilegalnih migrantov se je na železniški progi »igrala« z noži: eden huje, trije lažje ranjeni, stroške zdravljenja bodo spet plačali davkoplačevalci

Fotografija je simbolična. (Foto: STA) Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Eden Pakistanec je težko ranjen in se bori za svoje življenje, nekaj ilegalnih migrantov je priprtih in lažje ranjenih. To je rezultat včerajšnjega klanja v Gornjem Babinom Potoku in za železniški progi v mestu Rudopolje na Hrvaškem.

Včeraj so policisti v Gornjem Babinom Potoku našli moškega, ki je bil brez osebnih dokumentov, in šest drugih v mestu Rudopolje (prav tako brez kakršnihkoli dokumentov). Štirje od sedmerice so bili ranjeni, poroča Jutarnji list, ki se sklicuje na hrvaško policijo.

Trojica je ostala na zdravljenju v Gospiću, težko ranjenega Pakistanca so prepeljali v bolnišnico v Zadru. Časopis Večernji list na spletni strani ob tem še poroča, da naj bi bilo v skupini še več ljudi, ki jih policisti še iščejo. Časnik 24 sata pa na spletni strani navaja, da se zdravniki v bolnišnici v Zadru borijo za življenje huje poškodovanega pakistanskega državljana.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina se je četrtkov spopad med migranti odvil le nekaj ur po obisku hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, notranjega ministra Davora Božinovića in načelnika generalštaba hrvaških oboroženih sil Mirka Šundova na zeleni meji med Hrvaško in BiH na območju karlovške in liško-senjske županije, kjer migranti vsakodnevno nezakonito prečkajo mejo.

nazaj na vrh