Se bodo slovenski evropski komisar Lenarčič in ostali evroposlanci po zgledu Tomčeve in Zvera iz solidarnosti odrekli 30 odstotkom plače?

  • Napisal  Hana Murn (Nova24TV)
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: Nova24TV) (Slika: Nova24TV)

V času, ko se borimo s pandemijo koronavirusa, je solidarnost bolj pomembna kot kadarkoli do sedaj. Vlada Republike Slovenije se je iz tega razloga odločila, da bo prispevala k solidarnemu znižanju plač funkcionarjev, sejnin in denarnih nadomestil nadzornikom družb v neposredni ali posredni državni lasti za 30 odstotkov. Medtem, ko je sodna veja oblasti ostala gluha na poziv po znižanju plač, sta se oglasila evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver in sporočila, da bosta v solidarnostni fond za boj proti covidu-19 nakazovala 30 odstotkov plače.

Romana Tomc je v svojem zapisu izpostavila, da ker protikorona zakon evropskih funkcionarjev ne zajema, se ji zdi prav, da so evropski poslanci solidarni. Zato sem danes v proračun RS za odpravo posledic epidemije koronavirusa nakazala 30 odstotkov plače kot donacijo. Funkcionarji in ostali imenovani v EU institucije, pridružite se!” je pozvala svoje kolege.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.