Po napadu muslimana na katoličane v Münchnu verniki jezni na policijo: Ali naj verjamemo policiji in MSM ali lastnim očem!

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Cerkev Svetega Pavla po muslimanskem napadu. (Slika: Twitter) Cerkev Svetega Pavla po muslimanskem napadu. (Slika: Twitter)

Katoliški Hrvatje iz Münchna, ki so bili na velikonočno soboto tarča muslimanskega napada v cerkvi Svetega Pavla, so jezni. Kar ne morejo verjeti, kako je nemška policija poneverila poročilo in incident kljub več kot 20 ranjenim minimalizira, poročajo nekateri hrvaški mediji (TUKAJ).

Poročali smo (TUKAJ), da so bili katoličani (hrvaške narodnosti) na velikonočno soboto (blagoslov velikonočnih jedi) tarča muslimanskega napada. Verniki, ki so bili v cerkvi, trdijo, da ni res, kar piše policija v svojem poročilu za medije, da je »neznanec vdrl v cerkev in izgovarjal nerazumljive besede«. Pravijo, da so na lastna ušesa slišali, da je vzklikal »Takbir«, kar je enako vzkliku »Allahu Akbar«.

Nekaj pogumnih Hrvatov je afriškega črnca ustavilo. Kot pravijo, v njem niso prepoznali »psihično bolno osebo«, kot želi policija zdaj migranta zaščititi. »Jasno je, da je imel Afričan ob napadu svoj cilj in nikakor ni šlo za bolnika s psihičnimi težavami,« pravijo.

Kot piše Fenix-magazin, je nemška policija napačno navedla (mogoče celo za nalašč), da je šlo za pravoslavno cerkev. To so povzeli drugi mediji, čeprav je šlo za katoliško cerkev.

Hrvatje so pretreseni in se sprašujejo, komu verjeti: ali policiji ali lastnim očem in ušesom. Prepričani so, da je šlo za napad, v katerem na srečo ni nihče umrl, bilo pa je več ranjenih. Predvsem zaradi panike, ki je nastala, potem ko je militantni črnski migrant vdrl v cerkev in odvrgel petarde.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.