fbpx

Pismo evropske poslanke Romane Tomc UNI: Kot predstavniki delavcev se morate zavedati, da v tem primeru zagovarjate nesposobnega direktorja nacionalne radiotelevizije

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Romana Tomc in (od leve proti desni): Ruben Cortina, Peter Hellberg, Christy Hoffman. (Foto: arhiv Demokracijr, Wikipedia) Romana Tomc in (od leve proti desni): Ruben Cortina, Peter Hellberg, Christy Hoffman. (Foto: arhiv Demokracijr, Wikipedia)

»Na vse organizirane napade ter izmišljene in manipulativne zgodbe, ki jih prek svojih mrež v tujini vodijo slovenski levičarji, se bomo odzvali. Z dejstvi in resnico,« je tvitnila evroposlanka (EPP/SDS)   Romana Tomc in pripela povezavo javnega pisma v angleškem jeziku, ki ga lahko preberete v slovenščini:

 

G. Ruben Cortina, predsednik UNI

G. Peter Hellberg, predsednik regionalne organizacije Europa

Ga. Christy Hoffman, generalna sekretarka

 

Globoko sem bila presenečena nad vašo izjavo o generalnem direktorju slovenske Nacionalne radiotelevizije RTV, gospodu Kaduncu. Ta temelji na napačnih informacijah, ki jih je mogoče kadar koli ovreči.

Kot predstavniki delavcev se morate zavedati, da v tem primeru zagovarjate nesposobnega vodjo nacionalne radiotelevizije. Nenavadno je, vendar lahko domnevam, da ste verjeli informacijam, ki so vam jih nekako prinesli, ne da bi najprej preverili dejstva. Še bolj čudno, bizarno je, da sindikati, ki so prosili za vašo podporo, ne branijo niti zaposlenih, temveč samega direktorja.

Verjetno niste bili obveščeni, da je v času vodstva gospoda Kadunca državna radiodifuzna družba beležila najslabše poslovne rezultate doslej in da je pod njegovim vodstvom izguba vsako leto večja.

Poleg tega bi bila za vas pomembna informacija, da številni novinarji in drugi zaposleni delajo v zelo slabih razmerah, z nizkimi plačami in netipičnimi pogodbami. Prekarne zaposlitve so zelo razširjene. Za to je odgovoren vodja, za katerim stojite.

Verjamem pa, da ste bili osebno in tudi vaša organizacija, iz političnih razlogov globoko zlorabljeni. To je žalostno.

Da bi razjasnili to situacijo, bi bil hvaležen za vaš hiter odziv, zlasti za vaš komentar o odgovornosti generalnega direktorja gospoda Kadunca za prekarno delo na nacionalni radioteleviziji in ogromno izgubo v letih njegovega vodenja.

Veselim se vaših komentarjev.

 

S prijaznimi pozdravi,

Romana Tomc

Evroposlanka

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.