Papež Frančišek zavrnil, da bi Vatikan preganjani pakistanski katoličanki ponudil azil!

  • Napisal  Maja Viher
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Papežu Frančišku je očitno malo mar za preganjano katoličanko v Pakistanu. (Slika: arhiv Demokracije) Papežu Frančišku je očitno malo mar za preganjano katoličanko v Pakistanu. (Slika: arhiv Demokracije)

»Gre za vprašanje pakistanske notranje politike,« je vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin odgovoril na vprašanje, ali bo Vatikan, ki ga predstavlja in vodi papež Frančišek, preganjani pakistanski katoličanki Asii Bibi in njeni družini ponudil azil.

Po poročanju spletne Družine, ki se sklicuje na kath.net, je Vatikan zavrnil možnost, da bi katoličanki Asii Bibi ponudil azil, čeprav je ona in njena družina v smrtni nevarnosti.

»Bibijevi je več let grozilo, da bo smrtna kazen, na katero je bila obsojena zaradi domnevnega bogoskrunstva, dejansko izvršena. Potem ko je pakistansko vrhovno sodišče obsodbo zaradi pomanjkanja dokazov umaknilo, so v državi izbruhnili številni nemiri. Življenja Bibijeve, ki trenutno biva na neznanem kraju, njene družine, njenega islamskega odvetnika (ki se je iz varnostnih razlogov umaknil v Evropo), pa tudi sodnikov, ki so umaknili smrtno obsodbo, so ogrožena zaradi besa skrajnih islamskih skupin,« poroča spletna Družina.

Spomnimo. Vatikan uči, da morajo biti evropske države razumevajoče do migrantov, predlani je na veliki četrtek opravil tradicionalno umivanje nog migrantom. Katoličanke pa očitno noče sprejeti, čeprav jo bodo skrajneži ubili, če jo najdejo. Vatikan pač pravi, da je to notranja zadeva Pakistana.

nazaj na vrh