Ni šala! Turnšek o primerjavah med Šiškovimi vardami in borčevskimi enotomi: Mi smo ustanovljeni kot društvo, Šiškova varda pa ni društvo

  • Napisal  Tine Bat
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: Nova24TV) (Slika: Nova24TV)

Tit Turnšek se je oglasil glede primerjav Šiškove Štajerske varde in nekaterih oboroženih skupin, ki se pojavljajo na proslavah ZZB NOB. Po njegovo se člani ZZB NOB lahko pojavijo oboroženi in naredijo postroje, ker so organizirani kot društvo.

»Glede primerjav ”Štajerske varde” s partizanskimi in veteranskimi enotami menimo, da gre za popolnoma različne stvari, saj gre pri partizanskih organizacijah za obujanje spomina na vrednote NOB,« pravi Tit Turnšek, predsednik ZZB NOB, in dodaja:

»Vse spominske partizanske čete so ustanovljene kot društvo in registrirane pri pristojnem državnem organu. Njihov namen pa je negovati spomin na obdobje NOB in nikakor ne podpihovati sovraštvo med ljudmi.«

Celoten zapis si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.