Ljubljančani pozor! Ljubljanska džamija z islamsko skupnostjo del tako imenovane nove tihotapske »džamijske poti«?

  • Napisal  Peter Truden
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Je ljubljanska džamija del tako imenovane "džamijske poti"? (Slika: Nova24TV) Je ljubljanska džamija del tako imenovane "džamijske poti"? (Slika: Nova24TV)

Peter Webinger, vodja skupine za azil in migracije pri avstrijskem notranjem ministrstvu, je opozoril, da na balkanski migrantski poti nastaja nova, tako imenovana »džamijska pot«, ob kateri džamije nudijo nezakonito pomoč ilegalnim migrantom.

Prepričan je, da vse večje število beguncev vodi do »napetih razmer« in da bo prej ali slej prišlo do »upora«.

Nova migrantska pot, ki jo imenujejo tudi »džamijska pot« vodi prek Albanije, Črne gore in Srbije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške naprej na zahod.  Upravljalci džamij (v primeru Slovenije je to Islamska skupnost) na poti zagotavljajo podporo ilegalnim migrantom.

Avstrijski mediji poročajo, da na internetu obstajajo številni videoposnetki, ki v arabščini podrobno opisujejo podrobno pot skozi posamezne države.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.