Kako je Udba maltretirala Iva Mojzerja, glasbenika in avtorja uspešnice Cifra mož, Ti si rekla sonce in Deček z ulice

  • Napisal  Dejan Kaloh
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ivo Mojzer. (Slika: osebni arhiv) Ivo Mojzer. (Slika: osebni arhiv)

»Včasih mi je bilo zelo težko po pogovorih z agenti Udbe zvečer nastopati pred publiko,« je dejal pevec Ivo Mojzer v ekskluzivnem pogovoru za Demokracijo.

Mariborski pevec in glasbenik Ivo Mojzer, rojen leta 1948, danes še vedno izredno vitalen gospod jasnih misli, na Štajerskem uživa legendarni status, širna Slovenija pa ga pozna po njegovih zimzelenih pesmih, kot so: Ti si rekla sonce, Cifra mož, Deček z ulice. Mojzer je igral in pel z mnogimi legendarnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, od super uspešne skupine Kameleoni do »evrovizijske« skupine Pepel in kri. V začetku tega leta je izdal svojo biografijo, ki se prebere na mah in je redek primer res velikih uresničenih »štajerskih sanj«. Od povojnega otroka iz revne mariborske družine do velikega odra Evrovizije v Stockholmu. V knjigi se nam razgrne zanimivo, pestro in včasih glamurozno življenje tega Štajerca, ki so ga osvajale tako ženske kot tudi moški!

O Mojzerjevi karieri, srečevanju z agenti Udbe, kako je ušel tragediji na Korziki in srečanjih s svetovnimi zvezdniki si lahko preberete v intervjuju v novi številki revije Demokracija, ki je že pri vašem prodajalcu.

 

 

nazaj na vrh