Jezni Velenjčani ugotavljajo: Biti lenuh in kozoj**ec v copatih ter sovražiti Slovenijo so pogoji za pridobitev slovenskega državljanstva!

Velenjski vsakdanjik. Povsod rdeče zvezde in jugozastave. (Slika: Nova24TV) Velenjski vsakdanjik. Povsod rdeče zvezde in jugozastave. (Slika: Nova24TV)

V Velenju vre, nezadovoljstvo med Slovenci v Saleški dolini je vse večje.

Sodu je izbilo dno pismo župana Velenja Bojana Kontiča najvišjim predstavnikom oblasti v Sloveniji, češ naj mu pomagajo, ker so razmere z migranti postale neobvladljive. Stvar je tragikomična, saj sta bila ravno Kontič in njegova SD tista, ki sta vabila tujce v Velenje, češ da so pri njih gostoljubni.

Pred dnevi smo že objavili nekaj komentarjev s priljubljenega saleškega portala velenje.com, tukaj je nadaljevanje (komentarje objavljamo nelektorirane).

Uvodni komentar neznanega uporabnika, ki je odprl debato, je naslednji: »Kaj je tej naši državi, da vsak dobi stalno bivališče in državljanstvo pri nas??? 

Sploh ne znajo govorit...sramota da se morajo delavci v javnih ustanovah učit albansko kot je bil enkrat razpis na zavodu za zdravnika!!!!!! če gremo mi v avstrijo, anglijo, na norveško se moramo mi naučit njihovega jezika!!! 

kdaj so spet volitve za župana, kaj je ta naredil za nas??? promenado??? kaj imamo od nje če jo bodo uničili ostali narodi, ki še govoriti ne znajo slovensko. 

zdaj hoče podest pod titovim spomenikom narest??? za koga??? naj ostane tako kot je, simbol velenja že dolga leta  Zdaj se očitno približujejo volitve da se je obrnil na cmerarja in na medije glede tujcev v velenju.«

Odzivi:

»Dokler bo imela izkoriščana skupina ljudi, ki so prispeli v našo deželo, vse in več prioritet bodo še prihajali Delo dajte domorodcem in dajte jim pošteno plačilo.« (Kanilab)

»Zakaj bi se oni učili slovensko je pa ja lažje če se celo mesto prilagodi njim.« (Sark123)

»Biti lenuh in sovraziti Slovenijo, to sta pogoja. Ce si sirski brivec in ekonomski migrant ter strahopetec, ki pusti druzino za seboj, pa dobis se zastonj obisk in kavo v parlamentu ter zascito pred zakonom.« (Lekija )

»Tako je, tako se govori in brani dom in domovino. Komunisti imajo drugo parolo, proletarci vseh dežel združite se in jih dom in domovina ne brigata.« (Lamza)

»Pa naj mi kdo ne reče, da so ti modeli tukaj glupi kot ku**c, da se ne morejo naučiti vsaj osnovnega sporazumevanja v slovenščini... Krivo je to, da se jih tolerira, kot 'ubožčke, ki ne znajo'... Hudiča ne znajo, nočejo se naučiti.« (Motofrik)

»Občinski svetniki, ki ste obljubljali raj na svetu in ste izbranci volilcev ter prejemte mastne sejnine bi morali odgovarjati. Naredite že končno red. Lahko pa tudi odidete. Najbolje v lepe muslimanske dežele. Pa da vas vidim.« (Kanilab)

»Matej Lahovnik predlaga,da Slovenija naredi tako kot je Nemčija.Za socialno pomoč zaprosijo le tisti,tuji migranti ki imajo najmanj pet let delovnega staža pri nas,jaz bi še dodal znanje jezika in zgodovine,ter najmanj poklicna izobrazbe seveda z notrifikacijo diplome(ponovno pri nas zagovarjati diplomo).Ko bo vse te pogoje izpolnil se mu odobri bivanje in lahko pripelje družino seveda svojo najožjo(žena otroci).« (Slepaulica)

»Kosovarji so želeli svojo državo, sedaj jo imajo. Naj njihova država poskrbi zanje. Veliko denarja dobi od EU.« (Lamza)

»Umiri se ekser, tvoje provokacije ne delujejo na nikogar, na mene se najmanj. In kdo ste to vi? Kozojebi v copatih? Vi boste lahko veseli, ce boste samo deportirani. Ne zeli si Kosova iz 90-ih.« (Lekija)

»Kot po tekočem traku albanci hodijo na ta način v Slovenijo. Vsak albanec ima podjetje, zaposli svojega rojaka v svojem podjetju in je že v Sloveniji, nato rojak fura svojo celo familijo v Slovenijo. To poteka verižno že vrsto let. Nato se začnejo otroški dodatki, sociala itd.« (iMichel)

Video, kako so priseljenci s pesmijo vabili ženske z Balkana, naj pridejo za njimi v Velenje, si lahko ogledate TUKAJ.

Prejšnji članek lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh