Janez Janša Socialnim demokratom Dejana Židana: Prosim vas, da ste vzdržite pozivov k nasilju

(Montaža: Matic Štojs Lomovšek) (Montaža: Matic Štojs Lomovšek)

»Zato se prosim v prihodnje vzdržite pozivov k nasilju,« je Socialnim demokratom (SD) Dejana Židana na družbenem omrežju Twitter odgovoril ministrski predsednik Janez Janša.

Nedavno je nekdanji generalni sekretar Uroš Jauševec na Twitterju zagrozil z uporom. »Bo pa prišel tudi konec karantene. Takrat se pa vidimo,« je napovedal.

Po vrsti protestov zaradi tako odkrite grožnje z uličnim nasiljem, so se oglasili SD in na Twitterju zapisali: »Smo demokratična družba. Dokler bo tako, ima vsakdo tudi pravico do protesta, ki ni nasilje, ampak demokratični izraz nezaupanja in nestrinjanja. Nismo (še) diktatura, da bi bilo to prepovedano. Zato imejte raje ničelno toleranco do omejevanja svobode, laži, sovraštva in nasilja.«

Janez Janša jim je odgovoril:

»Žal vam ne verjamemo, kajti ob vašem zadnjem “uporu” in “vstajah” leta 2012 in 2013 je bilo v eni sami noči od granitnih kock in molotovk poškodovanih več kot 90 pripadnikov policije (in niti 1 protestnik). Zato se prosim v prihodnje vzdržite pozivov k nasilju.«

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.