Invazija ilegalcev se nadaljuje vsem na očeh! Prijeli so jih kar 95!

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Migranta sredi vasi na Kraškem robu. (Slika: Facebook/ErliŠkorja) Migranta sredi vasi na Kraškem robu. (Slika: Facebook/ErliŠkorja)

Minuli konec tedna so policisti PU Novo mesto in PU Koper ujeli 95 migrantov, ki so ilegalno prečkali mejo. Končnih podatkov, koliko jih je zaprosilo za azil, še ni.

Policisti  so  med 17. 8. in 20. 8. pri opravljanju nalog varovanja državne meje  na območju Bele krajine in Posavja izsledili in prijeli 53 tujcev, ki so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, poroča PU Novo mesto. Policijski postopki s tujci, 40 državljani  Pakistana,  štirimi  državljani  Afganistana,  tremi državljani Iraka in šestimi državljani Irana še niso zaključeni. Poročali smo, da je Pakistancem skoraj vsem enako ime (TUKAJ).

Od petka zjutraj do danes zjutraj pa so policisti na območju PU Koper prijeli 42 oseb, ki so ilegalno prečkale državno mejo. Od teh so jih 16 vrnili na Hrvaško, 25 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito, enega pa so oglobili in izpustili, poroča PU Koper.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.