Forum: Pijano Svetlano Makarovič nagnati v Srbijo, pa Slovencev ne bo več žalila s Slovenceljni!

Velenje. (Slika: Wikipedia) Velenje. (Slika: Wikipedia)

V Velenju, saleški prestolnici, je nezadovoljstvo zaradi priseljencev vse večje. Na priljubljenem portalu velenje.com, kjer (za zdaj) nezadovoljni domačini očitno lahko brez cenzure svobodno povedo, kar si mislijo, dobesedno vre.

Tukaj je nekaj (nelektoriranih) komentarjev.

»Ni problem, da so ti ljudje tu, problem je, da se ne vklopijo, od znanja jezika naprej. Tu bi jim dal pogoj, da če tega znanja ni, naj pozabijo na Slovenijo in kar od nje dobijo oziroma pričakujejo.« (Lamza)

»Zakaj žališ Slovence s Slovencelji? Z bednim umotvorom pijane Makarovićke.. ki bi jo že zdavnaj morali nagoniti nazaj v Srbijo, vključno z ostalimi pritepenci, ki se gredo neko umetnost.« (Motofrik)

»Najprej jih nastanit v azilne domove , ko bodo obvladali slovenski jezik , bodo vsi ti problemi odpadli . Pa še neko zaposlitev bodo imeli ,da se ne bodo obnašali kot opice po indijskih mestih. Za državo je daleč naj ceneje in za priseljence najboljše - AZILNI DOMOVI.« (Toby)

»Boste videli kmal bo tuki velika Albanija prej ste pa govorili mala Bosna boste pa zdj vidli kaj je to velika Albanija« (Jarkemoj)

»Levica škoduje slovenskemu narodu od samega začetka. Brani migrante, deložira slovence, penzije so itak podn, vojske dobesedno ni več, (Katičeva - SD ) zdravstvo je doseglo dno, za Tita bi dali 150.000 eur, za gibs maketo so dali 100.000 eur, navlekli so albanote, zdaj pa išče rešitve pri Pahorju. (…) Velenje je rdeče in nikoli ne bo bolje dokler bo pod diktatorstvom SD.« (Veteran#2)

»Ta bumbar bi ze zdavnaj moral poiskati pomoc. Namesto da isce albansko govorece zdravnike, bi moral poklicati protikorupcijsko in policijo in polovit vse te lopove v nasi dolini ki so pokradli na desetine milijonov. Iskati pa bi jih lahko zaceli kar po njegovem imeniku, med rubriko Prijatelji.« (Sin politika)

»Naj si šiptarji sami plačajo prevajalce mi jih ne bomo,sa so itak ko pridejo k nam socialni problemi,torej koristijo to za kar smo mi delai in gradili desetletja!« (Janoš)

»Ma kakšni prevajalci neki... pozablja se, da smo tu v Sloveniji in da je glavni jezik slovenščina - "vzemi ali pusti"« (Winzer)

»Šiptar ne rabi prevajalca , Šiptar rabi batine tako dolgo , da brez najmanjše napake zrecitira Krst pri Savici.« (Toby)

»Sobivanje ni mogoce, kot se to dnevno dokazuje. Nihce ne bo prisel v mojo drzavo in mi rekel naj sobivam. Tisti, ki zelite sobivati, pojdite k njim in sobivajte. Sporocite kako bo potekalo, rad berem in poslusam zanimive zgodbe.« (Lekija)

»Kako bo izdano mladini spričevalo v šolah? V albanščini alv slovenščini, ki je ne znanjo?.« (Lamza)

»Jaz ne sovražim albance. Pravzaprav, najraje jih imam pod pogojem, da so najmanj 800 km. oddaljeni od mene.« (Grunf)

»bicamica, nismo skoraj ista rasa z Anglezi, smo ista rasa brez "skoraj". Belska/evropska. Na zalost so pa tudi Siptarji. Vendar se dosti njih ne zna obnasati. Verjetno to, da so velika vecina mohamedanci glede na religijsko pripadnost tudi igra vlogo. Pa tudi plemenski nacin zivljenja se sledijo. Poglejte si kaj za Siptarje pomenijo besede "kanun" (njihov plemenski zakon) in "besa" (premirje in zagotovilo, da te ne bodo ubili). Leta 1996 je tudi patriarh ene siptarske druzine v nasem ljubem mestu dal beso v zadevi s Saloonom, vendar je en njegov mlajsi naslednik pozrl besedo in prislo je do bombnega napada. Tisti, ki ste starejsi se spomnite kaj se je dogajalo.« (Lekija)

»Ne sovražim drugih. Ni mi pa vseeno, da imajo ti dotični drugi prednost pred običajnimi prebivalci Slovenije. Ali se potrudi in približno poskusi postati del družbe. Men je tud švedščina presneto težak jezik in švedska kultura drugačna od naše pa vem, da bi se moral prilagodit, če bi šel gor. Tud pričakujem, da bi bil kot tujec gor tudi primoran vložiti veliko energije, da bi me sprejeli za približno njim enakih norm, ne pa da bi kar čakal, da izsilim kar mi kao pripada, ker so švedi take dobre duše.« (Sitemeter)

»Bojkot vseh njihovih uslug in kontracepcijo ženskam in bo problem Albancev sčasoma rešen.« (Melči)

»Sobivanje ni mogoce, kot se to dnevno dokazuje. Nihce ne bo prisel v mojo drzavo in mi rekel naj sobivam. Tisti, ki zelite sobivati, pojdite k njim in sobivajte. Sporocite kako bo potekalo, rad berem in poslusam zanimive zgodbe.« (Lekija)

Zakaj tolikšno nezadovoljstvo v Velenju, si lahko preberete TUKAJ in TUKAJ.

nazaj na vrh