Dež v Ljubljani povzroča težave, za danes na zahodu države napovedane močnejše nevihte

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Na zahodu so možne močnejše nevihte. (foto: Wikipedia) Na zahodu so možne močnejše nevihte. (foto: Wikipedia)

Meteorologi za danes napovedujejo pestro vremensko dogajanje. To se je v zahodnem in južnemu delu države že začelo z nastajanjem krajevnih padavin v obliki ploh in tudi neviht. Najmočnejše nevihte pričakujejo v zahodni polovici države, niso pa izključene tudi drugod.

 

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) so ponoči in zjutraj predvsem na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Ti bodo najbolj izraziti na Obali. Močnejše nevihte z nalivi pa bodo čez dan tudi drugod po državi. Zato pri gibanju na prostem svetujejo previdnost.

Zaradi pogostih padavin in hladnejše zračne mase bo temperatura zraka v večjem delu Slovenije precej nižja kot v ponedeljek, tudi na Primorskem ne bo vroče, so navedli na Arsu in dodali, da bo na praznično sredo vreme precej bolj umirjeno. Največ jasnine bo zaradi šibke burje na Primorskem, v notranjosti bo na nebu še nekaj oblačnosti, ki se bo čez dan trgala. Tudi v sredo pa lahko popoldne nastane še kakšna osamljena ploha ali nevihta.

Večino avgusta je sicer zaznamovala vročina, konec tedna je prinesel manjšo osvežitev, a se je nato ponovno segrelo. Po današnji ohladitvi pa se bo v drugi polovici tedna nadaljevalo sončno, nekoliko nadpovprečno toplo in večinoma suho vreme. Takšen tip vremena pa bi po napovedih meteorologov lahko vztrajal dlje časa.

V središču prestolnice pa so danes meteorne vode od deževja začele povzročati prve težave. Med drugim je zaradi poplavljenega cestišča zaprt podvoz Celovške ceste pod železniško progo pri križišču s Tivolsko cesto.

Glede na podatke ljubljanskega centra za obveščanje imajo gasilci kar nekaj dela z črpanjem vode iz zalitih objektov.

Po noči dežja se je že močno dvignila tudi gladina reke Gradaščice na ljubljanskem Viču.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.